Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

A vezetés öt rejtett aspektusa

2017. január 18. 10:59 - BenBacso

Hallgattam a napokban Bill Hybels-től egy előadást, arról, hogy melyek azok a jellemzők, amelyeket nyugodtan nevezhetünk a vezetés rejtett tulajdonságainak. Nem csak felsorolom ezeket a tulajdonságokat, hanem egy-két gondolatot szeretnék hozzá le is írni, amelyek ezek nyomán bennem megfogalmazódtak.439513-happy.jpg

1, Kitartás

Egyre többet beszélnek erről a kérdésről, hogy mennyire meghatározó egy bizonyos cél elére érdekében. Bill Hybels azt mondja, hogy a kitartás "acélos álhatatosság egy dolog mellett", mások talán úgy definiálnák, hogy hosszú távú szenvedély. Az mindenesetre biztos, hogy a legnagyobb ellensége a kitartásnak a kényelem. 

2, Önismeret

Megdöbbentő milyen kevéssé ismerik fel a vezetők, hogy a múltjuk a "vakfoltjaik" mennyire hatnak a szervezet, gyülekezet életére. Napjainkban talán divatos kifejezések között szerepel a személyiségfejlődés, önismeret, ez nem véletlen. 

3, Leleményesség, kreativitás

"Aki ugyanazt teszi, ugyan úgy és más eredményt vár, az buta." fogalmazta át valaki nem olyan régen a jól ismert mondatot. A kreativitás kísérletezést, új nézőpontokat keres, azért mert elkötelezett az iránt, hogy egy-egy feladatot megoldjon!

4, Önfeláldozó szeretet

Egy olyan korban élünk, amikor a vezetők jobban szeretik, ha az emberek áldozzák fel magukat értük. Nárcisztikus vezetők a dicsőség, siker és népszerűség háromszögében gondolkodva, hoznak döntéseket. Kevés az a vezető, aki önfeláldozó szeretettel viszonyul az emberekhez. 

5, Világos belső motiváció

Simon Sinek videóját milliók nézték már meg ebben a témában. Hogyan? Mit? és Miért? kérdéseket teszi fel és azt mondja, erre minden szervezetnek választ kell adnia. Azt tanácsolja kezdjük a miérttel! Miért csináljuk? Mi a mi motivációnk? Ennek a felismerése és megfogalmazása az egyik legfontosabb vezetői feladat. Nem a sablonok szintjén, hanem egy őszinte szembenézés után. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása