Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

A titok

2015. május 11. 14:25 - BenBacso

atitoksikerkulcsghv_titok_czej1325759751.jpg
Ken Blanchard és Mark Miller 5 nagyon fontos alapelvet fogalmaz meg "A titok" című könyvben. Ez az öt alapelv a gyülekezetben nagyon megszívlelendő:

1, Látni a jövőt - Arról szól, hogy mi a látása a vezetőnek a csapat jövőjéről. A vonzó cél, másokat is inspirál. Ennek a kialakítása és a kommunikálása viszont a vezető feladata.

2, Bevonni és fejleszteni másokat - "Nem elég ha csak a kezüket foglaljuk le- be kell vonni a fejüket és a szívüket is." 

3, Szüntelenül újítani - A vezetőnek az is a feladata, hogy beleplántálja az emberekbe a folyamatos fejlődés iránti vágyat. Örök tanulság, amit nem lehet elégszer ismételni: "Ha abbahagyjuk a tanulást, abbahagyjuk a vezetést."

4, Értékelni az eredményeket és a kapcsolatokat - Talán a legjobban egy John Maxwell idézet jeleníti meg: "az emberek, addig nem nyújtják a kezüket, amíg nem látják a szívünket."

5, Megtestesíteni az értékeket - A vezetők egyik dolga, hogy megfogalmazzák, példázzák és érvényre juttassák az alapvető értékeket. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása