Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Változik e a küldetésünk, így a koronavírus idején?

2020. március 16. 10:30 - BenBacso

Miközben óriási változások történnek és mindenki kapkodja a fejét, a teendők megsokasodnak, a bizonytalanság jelentős és bizony sok gyülekezet már online találkozik, felvetődött bennem a kérdés: Változik a küldetésünk gyülekezetként? Röviden a válaszom: a küldetésünk nem változik, de a módja most igen. Otthon maradunk és az online térben mozgunk. Mit tehetünk, hogy a gyülekezet 5 célját betöltsük? Kétségtelen, hogy most vezetőként utat kell mutatni és bizony ez sokaknak egy új terepet jelent! Most is igaz:

 "ellenben az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik!" Dán.11,32b HUNK

leadership-904624430_383559.jpg

1, Isten dicsőítése

A gyülekezet azért létezik, hogy Istent dicsőítse. Most meg kell találnunk azt a módot, ahogyan ki tudjuk fejezni az Isten iránti tiszteletünket, közösségként az online térben. 

2, Szolgálat 

Akikkel törődünk azok felé készek vagyunk lépéseket tenni, mégpedig úgy, hogy egy-egy szükségüket betöltjük. Most olyan időket élünk, hogy a gyülekezet könnyebben meg tudja látni a szükségeket.  Például az idősebbek felé bevásárlással tud szolgálni vagy egyéb módon. 

3, Közösség 

Talán itt lesz a legnagyobb kihívás, hiszen a fizikai jelenlét sokaknak fog hiányozni. Használjuk ki a technika adta lehetőségeket, hogy építsük a közösséget. Például itt a zoom; messenger vagy éppen a Skype ahol kisebb vagy éppen nagyobb csoportok tudnak találkozni, a telefon pedig remek eszköz lehet, hogy azokat is elérjük, akik nincsennek fent a közösségi platformokon. 

4, Tanítványság 

A lelki érettségben vagy másképpen a Krisztus követésben számtalan módon tudjuk segíteni a gyülekezet tagjait. Online bibliaóra, podcast vagy éppen élő közvetítés. Ezt több gyülekezet alkalmazza már most is. 

5, Evangélizáció 

Most van itt az idő, hogy a biblia bátorító üzeneteit megosszuk és hívjuk az embereket Krisztus követésére. Online tehetjük ezt úgy, hogy a gyülekezetünk üzeneteit megosztjuk vagy éppen úgy, hogy személyesen írunk egy-egy bátorító üzenetet. 

Ha van jó ötleted bármelyik célhoz, kérlek oszd meg a commentben! Segítsük egymást! 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2020.03.16. 11:00:33

Annyiban egészíteném ki Benjámin gondolatait, hogy érdemes túllépni azon, hogy egy ugyanolyan istentiszteletet csinálunk mint egyébként, csak éppen online közvetítjük.

Mi például sli.do segítségével illetve SMSben lehetőséget adtunk arra, hogy közben kérdezzenek is, és nagyon jó kérdések érkeztek.

Formailag is máshogy tettük, mert egy kanapén ültünk és beszélgetésszerűvé próbáltuk tenni.

Minden krízis egyben egy lehetőséget is rejt, mégpedig a változásra. Ne félj a változástól!

Nekünk ilyen volt az első teljesen online istentiszteletünk: www.youtube.com/watch?v=2jDQShoLgdg
süti beállítások módosítása