Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

7 lépés, hogy értékesebb csapatjátékos legyél

2014. október 23. 12:59 - BenBacso

Az elmúlt napokban azon gondolkodtam, hogyan tudnék jobb csapatjátékos lenni. Nem olyan régen olvastam Michael Hyatt erről szóló cikkét. Gondoltam kicsit magyarosítom!

three_people_on_mountain_shutterstock_113099116.jpgJátssz addig, míg le nem fújják a meccset. Ne sétálj le a pályáról meccs közben. Amikor hátrányba kerülsz  - különösen, ha hátrányba kerülsz - kell a győztes mentalitás. Ha túl korán feladod, sohasem tudod megcsinálni.

Gyakorold a jó kommunikációt. Világosság, érzékenység, gyakoriság. Légy egyértelmű, ne szűkszavú, hogy mindenki tudjon mindent, amit tudnia kell, és kommunikáld olyan gyakran, amilyen gyakran szüksége van az embereknek erre.

Dolgozz keményen. Légy precíz, dolgozz keményebben, mint ahogy gondolod, hogy szükséges. És ha többet kell beleadni, tedd meg!

Oszd meg a legjobbat. Ha szeretnél a csapatodban szolgálni, akkor nincs mit titkolni. Kreativitás, tehetség, tanulás, belátás - ezek eredményezik az igazi különbséget, így oszd meg bátran a legjobb dolgokat is.

Vállald fel, ha hibázol. A felelősségvállalás a legfontosabb jellemvonása egy erős csapatjátékosnak. Ha egy probléma miattad van, vállald.Az elszámoltathatóság felszabadítja az embereket, hogy dolgozzanak a problémán, így nem pusztán arra marad a megoldás, aki azt létrehozta.

Erősíts másokat. Ha győzni akartok a csapatszellem kritikusan fontos, és mindenki felelős a csapatban, hogy javítsa a hangulatot, amennyire lehetséges. Kapj rajta másokat, amikor jól dolgoznak és dicsérd meg őket!

Légy pozitív. Természeténél fogva a cinizmus megöli a csapatmunkát. Ellentétben a konstruktív kritikával, a cinizmus védekezésre késztet. Úgy tervezték, hogy megvédje a  cinikust, mindenki más rovására. A pozitív hozzáállás a legjobb módja, hogy segítse a csapatnak megoldani a problémát, minél hamarabb.

Szólj hozzá!
Címkék: vezetői csapat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása