Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

A gyülekezet több, mint a részek összege

2014. január 27. 09:25 - Kereso75

gy_lekezet_fel_p_t_se_t_bb_mint_egyberakott_r_szek_1390810800.png_1344x888

Egy élő sertésből a disznóvágás során kijön 40 kilogramm karaj, oldalas, lapocka, tarja, kb 30 kilogramm sonka és 20 kilogramm szalonna, és még sorolhatnánk. Ám azt senki sem gondolja, ha mindezeket egy húsboltban megvesszük, akkor abból megfelelően alapos munkával és kellő erőfeszítéssel összerakható egy élő disznó. Az ugyanis természetében teljesen más: él.

Ugyanígy több a gyülekezet, mint az őt alkotó emberek összessége. Ef 4,15b-16. (EFO, 2006) "Növekedjünk fel, hogy egyre jobban és minden tekintetben hasonlítsunk Krisztusra! Mert Krisztus a „fej”, és mi vagyunk az õ „Teste”.  A „Test” pedig egészen Krisztustól függ. Õ kapcsolja, és tartja össze annak részeit. Ahogyan minden egyes „testrész” a saját feladatát végzi, úgy növekszik, épül és erõsödik az isteni szeretet által az egész „Test”."

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása