Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Ha késésben vagyok, soha nem megyek motorral - a jó döntésekről

2013. március 27. 23:32 - Kereso75

motorozás_döntések.jpg

Egy vezetőképző tréningen dr. Margitay Tihamér, a BME Filozófia tanszékének vezetője beszélt a jó döntésekről. Ennek kapcsán osztotta meg személyes példaként az életéből, hogy szeret motorozni. Többször közlekedik motorral városon belül is, pedig sajnos már volt egy elég súlyos motoros balesete korábban.

Fontos tudni, hogy ha a zsúfolt városi forgalomban autóval próbálunk sietni, igazán sok időt nem lehet nyerni. Ha viszont motorral indulunk útnak, tényleg gyorsabban lehet haladni. Egy baj van ezzel - mondta - ha motorral sietünk, előbb-utóbb hibázni fogunk. Márpedig egy kis hiba is könnyen halálos balesetté válik a kétkerekűn. Éppen ezért meghoztam egy nagyon fontos döntést, tette hozzá:

Ha késésben vagyok, soha nem megyek motorral.

Óriási tanulság van ebben a látszólag ésszerűtlen a mondatban. Pontosan akkor kellene elméletileg motorral menni, ha nagyon kellen sietnünk. Csakhogy ez túl nagy kockázattal jár. Vannak tehát olyan döntések, amiket előre meg kell hoznod. Tudnod kell ugyanis, hogy a pillanat hevében, felfokozott érzelmi állapotodban szinte biztos, csak rosszul tudnál majd dönteni.

Éppen ezért hozd meg ezeket a döntéseidet jó előre, és aztán tartsd magad hozzájuk!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása