Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Társ a magvetésben

2012. október 30. 06:28 - Kereso75

Bemutatkozik az Igemag alapítvány. Interjú Pfaff Gellérttel, az alapítvány vezetőjével

Bemutatkozik az Igemag alapítvány. Interjú Pfaff Gellérttel, az alapítvány vezetőjével

Pfaff_Gellért.jpg

Mit tud nyújtani az Igemag alapítvány szolgálata a gyülekezeteknek?

Keressük azokat a gyülekezeteket, akik elkötelezettek a gyermekevangelizációban, hogy munkájukban partnerek lehessünk. 2012-2013-ban nyári táborok és az azt követő gyermek klubok támogatásában nyújt segítséget a helyi gyülekezeteknek az alapítvány. A támogatást pályázat során lehetett és lehet igényelni a programokra. Együtt dolgozunk más szervezetekkel és egyben elősegítjük a szervezetek jobb megismerhetőségét is a helyi gyülekezetek számára, hiszek abban, hogy egymást támogatva erősödik minden szervezet szolgálata. Az alapítvány elkötelezett valamennyi gyermek felé különös tekintettel a gyülekezeteken kívüli, valamint hátrányos helyzetben lévők felé. Támogatásunk egyik célja, hogy a gyülekezetek egyre jobban oda forduljanak a gyülekezeten kívüli gyermekek felé, és hosszú távon gondolkodjanak a gyermekek felé történő utómunkáról.

Te miért kapcsolódtál ebbe a szolgálatba? Miért nem mással foglalkozol? :o)

Közel 10 évet dolgoztam nagyvállalatnál, ahol napi szinten foglalkoztam emberekkel, az őket érő időnként kritikus problémákkal. Isten egy évet adott, hogy áttekintsem, mit szeretnék dolgozni a következő időszakban, sok lehetőséget elzárt, viszont testvéreket használt fel arra, hogy rálépjek az általa elkészített útra. Így 2011-ben egy gyermekekkel foglalkozó alapítványnál kezdtem el dolgozni. Az alapítvány fejlesztése volt feladatom és év közben keresett meg a nemzetközi szervezet vezetője egy új lehetőséggel, egy jóval nagyobb kihívással. Több hónapon keresztül nem értettem tisztán, miért állít Isten egy új szolgálatba, ma csodálattal tekintek Isten munkájára, ahogy elhívott, megpróbált és felkészített a szolgálatra. Kihasználok minden lehetőséget, hogy minél többet tudjak a „mai” gyermekmunkáról. Képzéseken, konferenciákon, tréningeken veszek részt, ahol a gyakorlati dolgokról tanulok és a tanultak alkalmazásáról. Olyan vezető emberekkel találkozom, akik szeretettel mutatják be, azt is, ahogy eljutottak a gyermek szolgálatban elért eredményekhez, de bemutatják a kudarcokat és buktatókat is.

Voltak gyülekezetek, ahol együtt tudtatok működni? Mik voltak a visszajelzések?

Négy nyári napközis tábort támogatott idén az alapítvány és két klub kezdi meg a munkát a nyáron megismert gyermekekkel az ősz folyamán.  Továbbra is örömmel dolgoznak együtt az alapítvánnyal azok, akik már részesei voltak a közös munkának. Gyülekezetek és a gyermekmisszió iránt elkötelezett házaspárok is jelentkeztek, hogy kölcsönösen megismerjük egymás munkáját, ezáltal együtt szolgáljunk a jövőben a gyermekek felé.

Sokszor nehéz a gyerekszolgálat amiatt, hogy a gyümölcsei csak évtizedek múlva látszanak igazán. Mivel biztatnád a gyerekek között szolgálókat? Isten minden gyermeket szeret, Isten üzenetének eljutatása a gyerekekhez a legnagyobb feladatok egyike. Az utógondozás (klub) során elérhetővé válik a család is a gyermekeken keresztül. Törekedjünk arra, hogy a gyermekek felé történő munka elérje a családot, hiszen a gyermeknek szüksége van a családjára és a család megtérésére. A gyülekezeteknek szükségük van a családokra. Biztatom a gyülekezeteket, hogy rendszeresen imádkozzanak a gyermekmunkásaikért, a gyermekmunkások többször számoljanak be munkájukról a gyülekezetnek, ez jelentősen erősíti a szolgálatot.

Miben segíthetnek az általatok nyújtott képzések?

A gyermekek világa gyorsabban változik, mint amit mi a világból érzékelni tudunk a változás terén, szüksége van a gyermekek felé szolgálónak a folyamatos képzésre, tanulásra. Nehéz időt szánni a képzésre, legyen ebben előzékeny partner a gyülekezet. A képzés terhét közösen könnyebb viselni és gyakran csak szervezés kérdése, hogy eljuthasson valaki egy képzésre.

A Magvető kiment vetni és tette a dolgát, akiket Isten erre hívott el, ebben munkában Áldja és Próbálja. Az Erőt a szolgálathoz megadja, figyelmünket tartsuk Ő rajta és maradjunk meg Isten Tenyerén!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása