Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Gondolatok a döntésekről...

2014. május 21. 10:56 - BenBacso

Egy fiatal vezetők számára szervezett képzésen vettem részt, ahol feltették a kérdést, mi a vezetés? Sok ötlet után eljutottunk oda, a vezetés nem más, mint a kapcsolatokon keresztül hatással lenni a másik emberre. Azonban valaki a vezetést úgy definiálta: teher...Biztos, hogy van benne igazság! Mi a vezetésben a teher? Tegyük fel a kérdést! A választ pedig keressük a döntések környékén...

döntések.jpg

Nem azért hozol döntéseket, mert könnyűek

Azt hiszik az emberek, hogy vezetőnek lenni könnyű. Aztán amikor döntéseket kell hozni és azokat végrehajtani vagy éppen kiállni értük, akkor rádöbbennek: a vezetői döntések nehezek! Nem véletlen, hogy a vezetést tanulni kell! A tapasztalat és a tanulás kombinációja pedig segít, hogy jobb döntéseket hozzunk! A jobb, nem jelenti, hogy könnyebb! Csak valahogy gyorsabban rátalálsz a helyes útra!

Nem azért hozol döntéseket, mert olcsók

Vannak vezetők, akik igyekeznek elkerülni a kemény áldozatokkal járó döntéseket! Azt mondják, egy vezető fejlődését azzal lehet lemérni, hogy milyen feladatokkal néz szembe. Aki mindig olcsó döntéseket hoz, nem fog fejlődni! Az a döntés, ami nem kerül semmibe, könnyen meghozható, de valószínűleg  nem eredményez fejlődést, sem a vezetőnek, sem a vezetetteknek...

Nem azért hozol döntéseket, mert népszerűek

Meg kellett tanulnom vezetőként, nem minden döntés népszerű. A vezető is ember, akinek szüksége van pozitív visszajelzésre, elismerésre. Nem könnyű olyan döntéseket hozni, amelyek szembe mennek az emberek gondolataival, terveivel. A vezetőnek azonban ezt be kell vállalnia, nem maga miatt, hanem éppen a szervezet, közösség érdekében! A legjobb vezetők nem mindenki előtt népszerűek. El kell fogadni!

Hanem azért hozol döntéseket, mert helyesek

Azért kell a vezetőnek döntést hozni, mert helyes. Vannak nehéz, népszerűtlen, kényelmetlen döntések, de ha helyes, megéri meghozni. Vezetőként erre kell törekedni! Ebben pedig nem nélkülözhetjük Isten vezetését.

Azt remélem lesznek olyan vezetők, akik a népszerű, olcsó, kényelmes, könnyű döntések helyett mernek majd, őszinte, kemény, nehéz, mégis helyes döntéseket meghozni!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása