Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

A látás megvalósítás képlete?!

2013. november 05. 21:22 - BenBacso

Hogyan tehetnék többet? Ez a gondolat foglalkoztat egy ideje. Olyan sok vágy van a szívemben és ötlet a fejemben. A valóság azonban az, hogy a legtöbb ötlet, álom sohasem valósul meg. A gyülekezetben hány és hány olyan látás,ötlet alakult ki, jelent meg, amiből nem lett semmi? A kérdés az, hogyan lehet változtatni? Hogyan lehet az Istentől kapott látásból valóság?

sikeres_vallalkozo.jpg

A sikeres látásmegvalósítás képlete:

sikeres látás megvalósítás = látás + vezetés + szervezés (és cselekvés) + közösség

1, Látás

Ez ma igen sokszor használt fogalom, sokan sok mindent értenek alatta. Most jelentse csak azt, amit Istentől kaptam (cél, ötlet, terv, feladat stb.).

2,Vezetés

A vezetés először önmagunk vezetését jelenti. Éppen ezért tisztában kell lennünk, hogy az egyik legnagyobb akadályt személyes gyengeségeink jelentik. Először ezeket kell legyőznünk. Ha ezen túl vagyunk akkor egy olyan jutalmazási rendszert kell kidolgoznunk amely erősíti a motivációt. Érdemes elgondolkodni azon, hogy a „boldogság lehet fizetőeszköz” és jó ha tudjuk, hogy az elismerés is rendkívül hatásos.

3, Szervezés (és cselekvés)

Az az igazság, hogy túlságosan kevés súlyt fektetünk a megvalósításra. Pedig a teendőinket menedzselni kell, a projektjeinket alkotó elemeire bontani, a feladatainkat rangsorolni, delagálni ahhoz, hogy a látás valóra váljon. El kell mondani, hogy ez munka, mégpedig izzadságos munka, ahol elhatározásra és fegyelemre van szükség!

4, Közösség

Rá kell jönnünk, hogy ritka a magányos siker. A legtöbbször ahhoz, hogy valamit sikerre vigyünk csapatra, közösségre van szükségünk. A közösségben olyan erő van, amely képes a határokat kitágítani. Fontos megjegyezni, hogy a transzparencia az egyik legjobb módszer, hogy fokozzuk a közösségben rejlő erőt.

(A gyülekezetvezetés bloghoz új szerző csatlakozott Bacsó Benjámin személyében, aki debreceni baptista pásztor. Ezentúl az ő irásait is is olvashatjátok. A szerk.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása