Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Michael Hyatt: Hogyan tudjuk a vezetőket összhangba hozni?

2012. június 25. 05:00 - Kereso75

vezetői_összhang.jpgEmberek összhangba hozása alapvető fontosságú vezetői készség. Enélkül nem fogja a szervezeted (gyülekezet, cég, vagy más szervezet) elérni a teljes potenciálját. Minél inkább összhangban van a csapatod, annál inkább valószínű, hogy azt az eredményt fogják létrehozni, amit szeretnél. Mint vezető három kulcsfontosságú gyakorlattal tudod ezt segíteni:

Találkozás

Nem tudod a csapatodat összhangba hozni (és abban is tartani), ha nem találkozol velük rendszeresen. Abból próbálják a legjobbat kihozni, amit adsz nekik. Ha nem töltesz időt velük, elkerülhetetlen, hogy olyan döntéseket hozzanak, amivel nem leszel elégedett. A te felelősséged, hogy ezeket a találkozásokat kezdeményezd. Megvalósíthatod személyes találkozókon, csoportos összejöveteleken, vagy csak azzal, hogy körbe jársz közöttük (ez utóbbi inkább a vállalati környezetről szól szerk.).

Kommunikáció

A találkozás még nem elég. Kommunikálnod kell. Nem tudják olvasni a gondolataidat. Tudniuk kell, mit vársz tőlük. Meg kell, hogy értsék a szervezet misszióját és látását egyaránt. Szóban el kell mondanod nekik. Újra és újra. Ezen felül, ha nem tetszik valami, meg kell mondanod. Még azelőtt, hogy valamilyen nagyobb jelentőségű szituációban élesben jön elő a probléma.

Kapcsolódás

Még a kommunikáció sem elég. Az igazi összhanghoz, az embereid kell, hogy ismerjék a szíved legmélyét, és kell, hogy bízzanak benned. El kell, hogy kötelezzék magukat a csapat sikere érdekében. Lehet arra gondolsz, hogy ez a fajta elkötelezettség már attól létezik, hogy te vagy a munkaadójuk (megint inkább vállalati környezet szerk.), de nem így van. Meg kell dolgoznod érte. Csak úgy tudsz igazán kapcsolatba lépni velük - létrehozva ezzel az összhangot is - ha beengeded őket a szívedbe, közel engeded őket magadhoz.

A téma egy angolul hallgatható podcast (mp3) keretében bővebben is meghallgatható.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása