Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Hogyan kommunikáljuk a látásunkat? 2. rész

2009. február 10. 11:29 - Kereso75

Rick Warren

 

3. Hasonlattal és metaforával.  Ha a szolgálatunk vagy a gyülekezet látását akarjuk megosztani, akkor ezt valami általánosan ismert kép segítségével érdemes kifejezni. Hányszor mondta Jézus az Újszövetségben: az Istennek országa olyan mint ....... , amit egy hasonlat, példabeszéd vagy metafora követett.

Ronald Reagent nagyon jó kapcsolattartónak tartották, bár előadásmódjában tényleg semmi különös nem volt, viszont rendkívül eredeti képekben fejezte ki magát, főleg bonyolult témákban. Például amikor a költségvetési hiányról beszélt, volt egy jó köteg pénz az asztalán, és így szólt: "egy milliárd dollárnyi pénzköteg az Empire State Building tetejéig ér". Ezt az illusztrációt az első költségvetési beszédében használta. A hétköznapi emberek nyelvén fejezte ki magát, kézzelfoghatóan, emészthető módon.

A saddlebacki stratégia a baseball sportban használt alappontok hasonlatán nyugszik, amit a gyülekezethez frissen csatlakozott tagoknak tanítunk.

4.  Szimbólumokkal.  A szimbólumok nem annyira az értelemhez, hanem az érzelmekhez szólnak. Ilyen jellegű kifejezéseknek, ábráknak és dolgoknak nagy jelentőségük van. A szimbólumhasználat a "Time to Build" kampányunk kedvelt eleme.

5.  Személyes kapcsolat által.  Beszéljünk személyesen a kulcsemberekkel, akik szolgálatunknak hitelt adnak. Beszélgessünk el velük négyszemközt, megosztva velük látásunkat. Adjuk tudtukra a látásunkat reggeli, ebéd vagy vacsora közben vagy használjunk ki erre más adandó alkalmat. Ők lesznek legfontosabb támogatóink. Az emberek általában bizalmatlanok azzal, amiről nincs alapos tudásuk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása