Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Lelkészekkel kapcsolatos felmérés eredménye I.rész

2015. június 23. 18:05 - BenBacso

Mit mondanak az emberek a lelkészükről? Mit gondolnak mivel tölti az idejét? Milyen kép él a lelkészről a gyülekezeti tag fejében? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

index_r4_c1.jpgEz a blog a gyülekezet vezetéséről szól és azért íródik, hogy a vezetőket segítse. Így 2014-ben úgy gondoltuk indítunk egy felmérést az olvasóink között arról, hogyan gondolkodnak a lelkészekről. Nagy meglepetésünkre 260 válasz érkezett. Mivel a kérdések online voltak elérhetők, így nem meglepő, hogy a válaszolók 90% 15-39 év közötti. A nemek arányát tekintve a kitöltők 62% nő, míg 38% férfi. A kérdésekre az egész országból érkeztek válaszok, több felekezetből. Itt is köszönjük az őszinte válaszokat! Reméljük, hogy ez a kis felmérés és az eredmény ismertetése segíteni fog a lelkészi, gyülekezetvezetői munkában.

Mennyire fontos, hogy egy lelkész aktív legyen a közösségi médiában?

A lenti diagram jól mutatja a válaszok alakulását, amely nem mutat egyértelmű képet. Azonban inkább fontos volt a kitöltőknek, hogy a lelkész ilyen módon is megjelenjen. (Az 1-es az abszolút nem fontos, míg az 5-ös az nagyon fontosat jelentette.)

Árnyalja a képet, a következő kérdésre adott válasz.

Mennyire érzed fontosnak, hogy online is elérd a lelkészed?

Az, hogy a lelkész elérhető legyen online is, jóval egyértelműbb képet mutat. A válaszadók 54% fontosnak és nagyon fontosnak érzi, hogy online is fel tudja venni a kapcsolatot a lelkésszel. Ez a lelkészek munkaidejében és munkamódszereiben mindenképpen segítség lehet, tekintve, hogy a kapcsolattartás is egyszerűbbé válhat. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy az online kapcsolat nem tudja pótolni a személyes kapcsolatot, ellenben remekül kiegészítheti azt. 

Mennyire értesz egyet az alábbi kijelentéssel? Szeretem és tisztelem a lelkészt a gyülekezetemben!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása