Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Inspiráló műhely a vezetésről - írd be a jövő évi naptáradba!

2013. november 20. 14:47 - Kereso75

gls_magyarországi_konferencia.jpgA Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia (GLS – Global Leadership Summit) egy felekezetek közötti szerveződés, amelyben a kis- és nagyegyházak is együttműködnek. Ezen a kétnapos, világszínvonalú vezetői eseményen mára már több mint 170 000 jelenlegi és jövőbeli vezető vett részt szerte a világon, több mint 14 000 gyülekezetet képviselve. 2014. október 3-4-én, most először Magyarországon is megrendezésre került

A Chicago melletti, Bill Hybels által vezetett Willow Creek Community Gyülekezet ad otthont minden év augusztusában az eseménynek, ahonnan élő közvetítéssel jut el a többi amerikai helyszínre a program. Ezt követően, ősszel pedig 300-nál is több helyszínen, 92 országban – 42 nyelvre történő fordítást követően – tartanak Csúcskonferenciákat felvételről. Az esemény létrejöttének fő célja, hogy a helyi gyülekezet átalakulását segítse látás, vezetői készségfejlesztési eszközök és inspiráció (át)adása révén.

Miért jött létre a Csúcskonferencia?

Meggyőződéssel állítható, hogy az egyház és a gyülekezet életereje, életképessége szempontjából kritikus kérdés a vezetés. Egy gyülekezet hatékonysága abban, hogy kövesse az Isten által kapott misszióját, nagyban múlik a központi vezetés jellemén, odaszántságán és készségén – legyen az akár formális vagy informális, alkalmazott vagy önkéntes, egyházi vagy laikus vezetés.

Az egyház illetve a gyülekezet befolyása és hatása akkor érezhető leginkább, ha Krisztus központú vezetők járnak legelöl abban, hogy jól vezetett helyi gyülekezeteket és szervezeteket hoznak létre és építenek.

Az egyház és a gyülekezet akkor működik a legjobban, ha Isten szeretete, törődése elkerülhetetlenül kiárad a környékünkre (falvainkra, városainkra) a szeretet, az igazságosság, a könyörületesség, a szolgálat és a helyreállítás látható és megtapasztalható cselekedetei által. Ezek voltak a fő okai annak, hogy a Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia elindult és létrejött.

Néhány szó a WCA-ról…

A Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia mögött az 1992-ben alapított Willow Creek Társaság (Willow Creek Association - WCA) szervezete áll, amely szerte a világon úttörő munkát végző pásztorok és vezetők szolgálatára jött létre. Célja, hogy felekezettől függetlenül inspiráló vezetést, tudatos készségfejlesztést és olyan  tapasztalatokat biztosítson számukra, melyek segítik a helyi gyülekezetek növekedését.

Jelenleg a WCA 7 000 gyülekezeti tagja több mint 90 felekezetet és hálózatot képvisel a világ 90 országából. Az elmúlt évek során 18 000 gyülekezet kötelezte el magát a látásnak, és kapcsolódott be a tréningekbe, használta fel a rendelkezésre álló képzési anyagokat.

Magyarországi tervek, jelenlegi helyzet

2014. október 3-4-én szeretnénk megtartani az első magyarországi Nemzetközi Vezetői Csúcskonferenciát Budapesten, a Pestszentimrei Sportkastélyban.

A szervezést irányító – felekezetközi – vezetői testület már idén ősszel megalakult. Mivel fontosnak tartjuk, hogy a tervezés, előkészítés, lebonyolítás itthon is felekezetközi módon tudjon megvalósulni, törekszünk arra, hogy a magyarországi egyházak vezetőit, képviselőit is megnyerjük támogatóként. Ha felkeltette az érdeklődését, kérem, jelezze felénk, szeretettel látjuk csapatunkban, hogy együtt szolgáljunk Isten dicsőségére!

Fővédnök: Magyar Evangéliumi Aliansz és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa.

Támogató szervezetek: Magyarországi Baptista Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyar Pünkösdi Egyház, Alpha Alapítvány, Arteries Studio, Barnabás Csoport, KEVE Társaság, Új Remény Alapítvány, xpand Magyarország Kft

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása