Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Nem elég

2012. június 18. 04:43 - Kereso75

 

égő_bokor.jpg„Nem elég ha a holnap lelkészei és szolgálattevői erkölcsös, képzett, emberbarát, és korunk szükségei dolgában találékony emberek. Ez mind nemes és lényeges dolog, de ezektől az ember még nem lesz keresztény vezető.

A központi kérdés az, hogy a holnap vezetői valóban Isten emberei-e, olyanok, akikben izzik a vágy aziránt, hogy Isten jelenlétében lakjanak, és Isten hangját hallgassák. … Hogy aztán minden egyes szavuk, minden tanácsuk és kidolgozott stratégiájuk egy olyan szívből fakadhasson, mely Istent bensőségesen ismeri… A keresztény vezetőktől több kívántatik meg, mint csupán az, hogy korunk égető kérdéseiben jól informáltak és napra készek legyenek… Vezetői munkájuk tekintetében állandó és bensőséges kapcsolatban kell, hogy álljanak a megtestesült Igével, Jézussal. Szavaik, tanácsaik és útmutatásuk mind ebből a forrásból kell, hogy táplálkozzanak.”

Henry Nouwen: Jézus nevében című könyvéből

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása