Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Az Ige az, amit mondani kell

2011. május 29. 20:38 - Kereso75

Ma reggel az MR1 rádióban hallottam a történetet Kányádi Sándorról, erdélyi költőnkről. Egy íróolvasó találkozón a tanárnő kérdésére, miszerint mi a vers, egy kisdiák felelt ezzel: "A vers az, amit mondani kell." Mindenki nevetett. Kányádi így írt később erről:

Csak mi ketten álltunk megilletődve. Ő egy kicsit a bumerángtól szabadulás könnyebbségével, s hálásan is ugyanakkor, amiért nem nevettem ki. Én meg annak a súlya alatt, hogy ez a kisfiú kimondta, amit én régóta sejdítek, hiszek s el-elmondok, ha nem is ilyen egyszerűen. A vers az, amit mondani kell.

Az Ige az, amit mondani kell. Ha mondani kell, hát mondjad! Ne hagyd abba!

2 komment
Címkék: igehirdetés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2011.05.31. 20:33:58

Megkockáztatnám: az Ige az, aminek olvasnia kell engem.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.06.06. 14:48:36

@infaustus: Abszolút egyetértek. Amíg én vizsgálgattam a Szentírást,addig "el voltam" a bűneimmel,de amikor az Ige kezdett engem vizsgálni,-akkor lepleződött le minden hamisság. Fájdalmas,de nincs más út Isten felé. Egy régi keresztény ének szövege jut eszembe: >>"Ki kétkedőn boncolja őt,
Annak választ nem ád,
De a hívő előtt az Úr
Megfejti önmagát."<< ("Az Úr csodásan működik") Bár az ének-szöveg eredetileg Istenről szól,úgy gondolom, a Szentírásra is érvényes.
süti beállítások módosítása