Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Hol van új gyülekezetekre a legnagyobb szükség?

2017. április 07. 17:39 - Kereso75

Új gyülekezetekre leginkább olyan környezetben lehet szükség, ahol növekszik a népesség, hiszen ott nagy valószínűséggel olyanok is megjelennek, akik gyülekezetet keresnek. Szintén tapasztalat, hogy költözés után az emberek egyébként is nyitottabbak új kapcsolatok kialakítására. Csökkenő lélekszámú vidékeken viszont nem könnyű a gyülekezet működése, hiszen a mozgások jelentős része a fiatalabb korosztályból kerül ki, ami nagyon nehézzé tudja tenni a gyülekezet mindennapos életét. Praktikusan azt tapasztaljuk, hogy folyamatosan elköltöznek a fiatalok, ami nehézzé teszi, hogy a gyülekezet jövőjét megalapozzuk.

Sajnos hazánk népessége már évtizedek óta folyamatosan csökken. Ugyanakkor ennek területi eloszlása nem egyenletes. Van ahol gyorsan csökken a népesség, máshol viszont még az elmúlt években is növekedés volt. Tegnap jelent meg a képen látható térkép a statisztikai térképek Magyarországról című blogon, ahol ezt lehet részletesebben áttekinteni. Érdemes megnézni a környéket, ahol él a gyülekezeted, vagy ahol gyülekezetplántálást terveztek.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sabola 2017.04.08. 11:34:56

A cím és a tartalom nem fedi egymást. Új gyülekezetekre ott van szükség, ahol nincsenek hívők. A növekvő lakosságszámú területeken csak nagyobb az igény a gyülekezetekre. Az ember szüksége és igénye gyakran nincs összhangban. Az embereknek szükségük van Istenre, csak igényük nincs mindig rá, ez két külön dolog, és fontos lenne külön is kezelni.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2017.04.08. 12:43:08

@sabola: Ez egy szempont. A személyes elhívás meg egy másik, hiszen nyilván oda kell menni, ahová Isten vezetése alapján megérti, hogy mennie kell az alapító(k)nak.

sabola 2017.04.08. 13:51:59

@kereso: Persze, szempont arra nézve, hogy hol "érdemes", hol várható nagyobb nyitottság, hol van nagyobb érdeklődés, igény új gyülekezetek alapítására. És ez hasznos, és nagyon jó kiindulópont akkor, ha keresssük a lehetőségeket. Én csak arra szeretnék rávilágítani, hogy az igény és a szükség nem ugyanaz, és általában nem is fedik egymást. Hiszen ha fednék, akkor mindenki Istennel járna...
süti beállítások módosítása