Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Evangélizálási elvek az Újszövetségben

2016. augusztus 19. 09:45 - BenBacso

Amikor egy gyülekezet növekszik, akkor ott rendszerint azt látom, hogy az evangélizációs fókusz rendben van. A napokban újraolvastam Getz: A gyülekezetépítés alapelvei c. könyvét. Az elveket kifejezetten érdemes itt is feleleveníteni.Ha már olvastad, akkor azért, ha még nem, akkor azért érdemes a kezünkbe venni! Ami számomra fontos, most 4 pontban ide írom! 

9807-family-bg.jpg

1, Teremtsük meg az evangélizálás alapját! 

Kicsit elcsépeltnek tűnik a fenti mondat, de Getz a fókusznak a helyes beállítására figyelmeztet bennünket. "A hívők minden egyes helyi közösségének feladata, hogy át- meg áthassa környezetét szeretettel, és hogy nyilvánvaló legyen benne az EGYSÉG (kiemelés Tőlem), ami megteremti a szóbeli bizonyságtétel alapját." A missziós parancs világosan megfogalmazza a gyülekezet evangélizációra irányuló célját. Hatékonyan azonban az a gyülekezet tudja megosztani a hitét és elérni az embereket, ahová belépve az ember szeretetet, egységet és barátságos légkört tapasztal. (Szeretetparancs)

2,A testületi evangelizálás

A személyes evangelizációhoz, hozzá tartozik a közös vagy testületi evangelizáció is. "Az Újszövetségben azt látjuk, hogy az egyéni bizonyságtételhez Krisztus teste, az élettől lüktető gyülekezet adta meg a keretet." Ez a mondat nagyon szíven ütött. Néhány gyülekezetben csak némelyek szívügye az evangélium továbbadása. A többség csendes szemlélő, pedig egymás szeretetéhez (Jn. 13,34) az is hozzátartozna, hogy ebben is támogatjuk egymást.

3, Szeretetteljes evangelizálás

Az evangéliumot úgy tudjuk hatékonyan hirdetni, ha bemutatjuk a közösségen belüli szeretetet és egységet. A szeretettekjes és kegyelmi légkör megtartó erejéről keveset kell írni, mert beszélni könyebb róla, mint megélni! 

4, A felnőttek és a családok elérése

Mi az elsődleges célja az evangelizációnak? A felnőttek elérése. Ők azok, akik tudnak hozni egy intelligens, tudatos döntést Krisztus mellett. Ha ők döntenek, akkor a családjuk is elérhető az evangelium számára. Dr Peters idézet: "Ha gyülekezetet akarunk alapítani, a döntő kérdés nem az, hogy hány embert "érdekel a dolog", hanem hogy hány család képezheti alapját! A családokból létrejött gyülekezet képes arra, hogy virágzó gyülekezet legyen."

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása