Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Hatékonyabb megbeszélések

2013. december 27. 07:02 - BenBacso

jobs02.jpgEgy klasszikus értekezlet, vezetőségi alkalom 5 szabályát említi Harry Chapman:

  • Soha ne érkezz időben!- Ez megbélyegezne, hogy csak kezdő vagy!
  • Ne mondj semmit, amíg az értekezlet tart, így bölcsnek látszol!
  • Fogalmazz a lehető leghomályosabban, így elkerülöd, hogy irritálj másokat!
  • Amikor kétségeid vannak, javasold, hogy hozzanak létre egy albizottságot!
  • Légy az első, aki a felfüggesztést vagy az elnapolást indítványozod: rögtön népszerű leszel, hiszen mindenki csak erre várt egyébként is! 

Bizonyára vicces olvasni a fenti sorokat, de én ültem már néhány olyan vezetőségi megbeszélésen, bizottsági értekezleten, ahol a fenti szabályokat igen komolyan vették. Ezek az alkalmak azzal a határozott érzéssel záródtak, hogy eléggé haszontalanul töltöm az időmet. Vezetőként többször kell értekezletet, bizottsági ülést vagy vezetőségi megbeszélést vezetni. Ilyenkor igyekszem John Maxwell tanácsait követni, aki azt mondja a hatékony értekezletről:

  • Az értekezlet előtt tarts egy rövid megbeszélést a kulcsfontosságú személyekkel. Így van időd átbeszélni a javaslatokat és megkímélheted magad kellemetlen hozzászólásoktól.
  • Aktuális információk: érdemes a napirend legelső pontja előtt összefoglalni mi minden történt a legutolsó ülés óta. Ez csak néhány percet vesz igénybe.
  • Megvitatandó kérdések: Ezek azok a problémák, kihívások, amelyek feladatként fognak majd megfogalmazódni. Itt még csak beszélni kell róla és eldönteni, hogy átkerül e a következő kategóriába. Ennél semmi többet!
  • Végrehajtandó feladatok: Ide kerülnek azok a feladatok, amelyeket már megismertünk és tudunk bennük dönteni. Fontos megjelölni a feladat felelősét és a határidőt.

Kívánok 2014-ben még hatékonyabb, eredményesebb megbeszéléseket!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása