Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Sam Luce: Miért nem jönnek el az önkéntesek a megbeszélésekre?

2012. június 11. 05:24 - Kereso75

üres szék.jpgFeltetted már magadnak a kérdést, miért nem jönnek el az önkéntes szolgálóid a megbeszélésekre? Volt már, hogy megvettél 3 kiló sajtospogácsát, 100 százalékos részvételre számítva, amiből aztán 2,5 kiló meg is maradt? Velem már megtörtént.

Mit szoktunk ilyenkor tenni? Hibáztatjuk az embereket, akiket meghívtunk. A módszert, ahogy meghívtuk őket, vagy a pogácsát, de ritkán nézzük meg magának a találkozónak a tartalmát.

Tapasztalataim szerint a legtöbb megbeszélést az önkéntesek számára akkor hívják össze, amikor már sok fontos információ összegyűlt, amit el kellene nekik mondani. Szóval vasárnap este felhívsz mindenkit, hogy két órás hasonló tartalmú megbeszélésetek lenne. Az első nagy hiba, amit elkövetünk, hogy azt hisszük a többieket is annyira érdeklik az információk, mint minket. Tévedünk.

Ha azt akarod, hogy eljöjjenek a megbeszélésekre, ezt kell tenned:

  • Kezd és fejezd is be a meghirdetett időben. Értékeled az idejüket!
  • 30% Közösség és kapcsolatok
  • 60% Inspiráció / Látás / Értékek átadása
  • 10% Információk - valamilyen más módon oszd meg velük a szükséges információkat - email, facebook vagy telefonon
  • Kösd össze a megbeszéléseket valami olyan eseménnyel, amin már egyébként is részt vesznek, hogy ne kelljen még egyszer eljönniük.
  • A legtöbb vezető fejlődni, növekedni szeretne. A megbeszélések szóljanak a vezetésbeli növekedésről, nem a triviális tényekről.

Ha tudni fogják, hogy valóban kapni fognak és kihívások elé lesznek állítva, vissza fognak jönni. Tegyél nekik és a szolgálatodnak is egy szívességet. Beszélj sokkal inkább a látásról és az értékekről, mint sem arról, hogyan lehetne elérni, hogy végre rend legyen a gyerektermekben.

A cikk eredetije itt olvasható.

Sam Luce már több mint 23 éve áll a gyerekszolgálatban, ismert blogger és konferencia előadó a témában.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása