Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Az egyszerű gyülekezet

2011. július 08. 13:35 - Kereso75

Talán két éve olvastam Thom Rainer és Eric Geiger: Egyszerű gyülekezet (Simple Church, sajnos még magyarul nem jelent meg) című könyvét. Fő tanulsága a számomra az volt, hogy gyülekezeteinkben hajlamosak vagyunk rá túlbonyolítani a struktúrákat, és ezzel párhuzamosan a programokat is. Keresztény legyen a talpán, aki minden "alkalomra" odaér, és azon aktívan részt is vesz. Egyenes ági következménye sokszor ennek, hogy "pogány" barátaira, már egészen biztos nem lesz ideje.

Kialakult bennem egy olyan vázlat, amelynek a megvalósításán el is kezdtünk dolgozni a vezetőkkel a saját gyülekezetünkben. Az egyszerű gyülekezet az, ahol mindenki részt vesz hetente egy istentiszteleten, egy házicsoportban, és van valamilyen szolgálata (nem elsősorban a gyülekezeti szolgálatot értve rajta). Azzal persze számolni kell, hogy bár a struktúra egyszerű, megvalósítása különösen egy már működő gyülekezetben nem lesz az.

Számomra erről szól az a magyar feliratos videó is, amit a blog társszerzője (Sinka Csaba) osztott meg ma velem:

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.07.23. 10:28:01

Nagy szükség van ebbe az irányba megújulni,és nyitni.
Már az egy (fél)győzelem,hogy lehet erről írni,beszélni,gondolkodni.
Nagyon jó a videó-üzenet is: köszönöm!
süti beállítások módosítása