Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

A hely, ahol élünk

2010. augusztus 13. 20:56 - Kereso75

Ha gyülekezetet akarsz alapítani, vagy a meglévőt továbbépíteni, vannak dolgok, amelyekkel feltétlenül tisztában kell lenned:

1.    Kultúra: Milyen kultúrába mész? Milyenek az emberek? A politikai határok nem fedik le a valódi határokat. Ugyanabban az országban, városban sokféle embercsoport élhet. Közös nyelv, és közös kultúra ad egy csoportot. Akár egy nyelven belül is lehet többféle kultúra. Meg kell ismerned a nyelvüket (ne csak az alapnyelvre gondolj), de azt is, hogyan kommunikálnak. Mik az értékeik? Mi a legfontosabb a számukra? Mi az ami elfogadhatatlan, mi offenzív? Mik a társadalmi struktúrájuk: indvidualista, családi, klán vagy törzsi. Milyen szükségleteik vannak? Mik lehetnének a kapcsolódási pontok?

2.    Történelem: Ismerned kell a nép és kultúra történetét. Annak a közösségnek a történetét. A gyülekezetek történetét. Más misszióknak a történetét. Ha volt ott egy misszió pl 10 éve, akik mindenkit megsértettek, akkor annak nyoma lesz. Pláne, ha nem túl nagy a település.

Kutass, olvass, beszélgess, kérdezz!

Egy kiinduló pont a KSH helységnévtára, ahol minden magyarországi település alapadait megtalálhatjuk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása