Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Mit tehetsz azért, hogy nyitottabb legyen a gyülekezeted?

2013. május 27. 23:25 - Kereso75

nyitott_gyülekezet_kicsi.jpgÓriási lépés, ha valaki először belép egy imaházba, istentiszteletre, vagy éppen elmegy egy házicsoportba. Ezért fontos, hogy az első benyomása jó legyen, különben lehet, többet nem jön el. Ezért is fontos barátságosabbak lenni. Kifejezni azt, örülünk mindenkinek, aki csak eljött. Beszélj erről, de legelőször is adj is példát a gyülekezetedben!

Fontos a mosoly, a kedves üdvözlés: egyszerűen a barátságosság. Szeretnénk, ha mindenki tudná, nem kell különleges ruhát felvenni, vagy bármilyen más extra kívánalomnak megfelelni, hogy eljöjjön. Egy tanító ezt írta az elsős kisfiú üzenőfüzetébe: "Gyermekük csúnyán ír, rosszul olvas, számolásban is sok hibát vét." A szülő csak ennyit válaszolt: "Ezért járatjuk iskolába." Fontos elmondani és kifejezni, nem kell semmilyen mércét megugrania egy látogatónak, hogy Jézushoz jöhessen! Legyen világos és érthető üzenetünk: Gyere úgy, ahogy vagy! Nem a gyülekezetbe járás szokása, hanem a majd átélt megtérés és újjászületés által tud elindulni a megszentelődés útján bárki is.

Szeretném nagyon konkrétan alkalmazni, amiről itt szó van: Biztasd őket, vegyék észre egymást. Különösen az új arcokat. Fejezzük ki azt a látogatók felé: örülök, hogy eljöttél. Két nagyon egyszerű javaslatom van. Egyrészt bátorítsunk mindenkit, hogy jöjjenek 10 perccel korábban az istentiszteletre, hogy legyen idejük kicsit beszélgetni emberekkel, üdvözölni másokat. Nem az a jó készülés a gyülekezeti alkalomra, hogy ülök a helyemen és nézek előre. Biztasd őket, menjenek oda bátran másokhoz, beszélgessenek egymással. Másrészt az istentisztelet végén az első 5 percben ne azokkal beszéljenek, akikkel mindig is szoktak, hanem valaki mással. Keressenek valakit, akit talán egyáltalán nem ismernek még.

Fontos hogy a gyülekezet minden tagja egyre inkább ilyen legyen, hogy egyre barátságosabbá váljunk. Persze van, akinek ez könnyebben megy a természetéből adódóan, van akinek nehezebben. De mindannyian fejlődhetünk. Hidd el, mindez nagyon fontos, mert a legtöbb ember végül akkor, és azért marad ott egy gyülekezetben, mert úgy érzi, szívesen látják.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.