Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

John Piper: Írd le az igét, hogy igazán megértsd

2012. június 06. 10:15 - Kereso75

kézírás.jpgJohn Piper írta le tanácsait az ige megértésével, tanulmányozásával kapcsolatban. Ebből idézek egy számomra új, és nagyon hasznos gondolatot:

Egy másik dolog amit teszek az Ige egy-egy részével, ha hosszabb ideig tanulmányozom, hogy kézzel lassan leírom egy jegyzettömbbe. Ezt szinte minden egyes alkalommal megteszem, amikor prédikálok. Nem teljesen értem, de szinte szemei vannak a tollamnak. Olyan dolgokat látok meg miközben lassan leírom a textust, amit más úton nem láttam meg. Egy másik előnye ennek, hogy bekarikázhatok szavakat, amelyek ismételve vannak. Aláhúzhatok kifejezéseket és összeköthetem őket más kifejezésekkel. Segít a szakaszban levő kapcsolódások felismerésében, márpedig a kapcsolódások sokszor kulcsfontosságúak a jelentés megtalálása szempontjából.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása