Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor

2009. január 23. 12:10 - Csabosz

A jó vezető ilyen alázattal tud imádkozni más vezetőkért:


Az imádság szövege:

Imádkozzunk!

Mindenható Isten, Mennyei Atyánk, mindaz, amit látunk és mindaz, amit nem látunk, csakis általad létezik, Tőled származik, Hozzád tartozik és a Te dicsőségedet szolgálja.
A történelem a Te történeted. Az Írások ezt írják: „Halld meg, Izráel: az Úr a mi Istenünk, egyedül az Úr.”(5Móz 6:4) És Te Uram könyörületes és kegyelmes Isten vagy, és szeretettel fordulsz mindenki felé, akit teremtettél.

A mai napon nemcsak annak örvendezhetünk, hogy Amerikában a 44. alkalommal került sor békés hatalomátvételre, hanem egyben a történelem egyik fordulópontja is az, hogy az Amerikai Egyesült Államok élére először került afrikai amerikai elnök. Hálásak vagyunk, hogy ezen a földön élhetünk, a korlátlan lehetőségek hazájában, ahol egy afrikai bevándorló fia a legmagasabb vezetői széket foglalhatta el. És azt is tudjuk, hogy Martin Luther King és a bizonyságtevők nagy fellege most örvendezik a mennyben!

Adj Uram, új elnökünknek, Barack Obamának, bölcsességet, hogy alázattal vezessen minket, bátorságot, hogy tisztességgel vezessen minket, és együttérzést, hogy nemes lelkűen vezesse a népünket. Áldd meg és védd meg őt és családját, Biden alelnököt, a kormány tagjait és minden egyes szabadon választott vezetőt.

Segíts, Urunk, hogy emlékezzünk arra, hogy minket, amerikaiakat nem a faj, a vallás vagy a vér köt össze, hanem a mindenkit megillető szabadság és igazság eszméje. Bocsáss meg nekünk, amikor saját magunkra koncentrálunk, egymással harcolunk és elfelejtkezünk Rólad. Bocsáss meg nekünk, amikor azt hisszük, hogy a nagyságunk és jólétünk csak a miénk. Bocsáss meg, amikor embertársainkkal és a bolygónkkal nem az őket megillető tisztelettel bánunk. És most, amikor ilyen nehéz idők előtt állunk, hadd láthassuk ismét tisztán a céljainkat, hadd legyenek felelősségteljesek a cselekedeteink, hadd legyen alázat bennünk a problémák megközelítésében és hadd legyen előzékenység a viselkedésünkben még akkor is, ha különbözőek vagyunk.

Segíts, Uram, hogy a mindannyiunk számára közös jót megosszuk, szolgáljuk és keressük. Hadd fogjon össze ma minden jóakaratú ember egy igazságosabb, egészségesebb és virágzó nemzet és egy békésebb bolygó érdekében. És add, hogy soha ne felejtsük el, hogy egy napon az összes nemzetnek és minden embernek Eléd kell majd állnia a végső elszámolásra. Uram, most gondoskodó szeretetedbe ajánljuk új elnökünket, feleségét, Michelle-t és lányaikat, Maliát és Sashát.

Alázatosan kérem mindezt Yeshua, Isa, Jesus (spanyolul heszusz), Jézus nevében, aki megváltoztatta az életemet és aki így tanított minket imádkozni:

„Mi atyánk, aki a mennyekben vagy,
Szenteltessék meg a Te neved.
Jöjjön el a Te országod,
Legyen meg a te akaratod,
Amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma,
És bocsássd meg a mi vétkeinket,
miként mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.
És ne vígy minket a kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól.
Mert tiéd az Ország, a Hatalom és a Dicsőség, mindörökkön-örökké. Ámen.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berci_JCHC (törölt) 2009.03.08. 16:01:22

Örömmel olvasom ezeket a sorokat. Hiánypótló. Linkelésre kerül nálam: bercixcore.wordpress.com/
süti beállítások módosítása