Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Mit hoz 2017 a gyülekezeteknek?

2017. január 04. 20:21 - BenBacso

2017-1.jpg
Ez a gondolat engem is foglalkoztat, mint ahogy szerintem sokakat. Ma olvastam Thom Rainer gondolatait erről a kérdésről. 10 olyan trendre hívja fel a figyelmet, amelyekre érdemes lehet odafigyelni. Ebből számunkra fontos lehet néhány, szerintem.

Az egyik, hogy meglátása szerint növekedni fog az evangélizáción lévő hangsúly. Ehhez kapcsolódik, hogy a gyakorlati teológiára is nagyobb hangsúly fog esni. Vagyis arra, hogy hogyan is kell az evangéliumot tovább adni. 

A másik érdekes, gondolat, hogy a lelkészek inkább hosszabb időt szeretnének egy helyen tölteni, mint nagyobb gyülekezetekben szolgálni, azért, hogy hosszú távon formálják az adott közösséget. 

A harmadik érdekes gondolat azzal kapcsolatos, hogy Rainerék egyik kutatása szerint egyre nagyobb szerepet kap a folyamatos tanulás, amitől azt várják, hogy eredményesebbek lesznek az adott szerepeikben. 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása