Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Az eredményesebb napért!

2016. augusztus 18. 09:58 - BenBacso

Mostanság sokat foglalkoztat, hogyan lehet többet kihozni egy napból. Nem olyan régen költöztünk és a megszokott napirend felborult. Ez eleinte nehezen érintett, úgy éreztem, hogy kifolyik a kezeim közül az idő és a nap végén nem volt meg az az érzés, hogy ez bizony eredményes volt. Kicsit később lehetőséget láttam ebben a helyzetben, hogy új szokásokat vegyek fel és ma divatos fogalommal produktívabb legyen a napom. Nekem a reggeleimen kellett többet változtatnom! Ehhez kapcsolódóan osztok meg pár gondolatot! 

coffee-cup-bed-bedroom-1024x683_pp_w709_h472.jpeg

1, 7 perc reggeli mozgás

Hallgatam egy előadást, amely arról szólt, hogy reggel ideálisan 7 perc mozgásra van szükségünk. Ezt a trendet igyekeznek meglovagolni azok az applikációk, amelyeket pontosan erre lehet használni (pl.7 minute workout) . Engem a reggeli mozgás ébreszt fel igazán! 

2, Reggeli csendesség

Először úgy gyakoroltam, hogy felkelés után rögtön ezzel kezdtem. Közben "ébredeztem", így nem volt túl hatékony, ráadásul sokszor el is terelődött a figyelmem. Mára igykeszem ezt a mozgás után, ébren megtenni. Meggyőződésem, hogy szükségünk van arra, hogy üzenettel kezdjük a napot! 

3, Egészséges reggeli

Nekünk a családban a reggeli a napi fő étkezés. (Egyébként is sokan mondják, hogy a nap legfontosabb étkezése.) Ekkor tud a család együtt lenni. Utána napközben mindenki megy a saját útjain tovább. Nekünk ez vált be. Ezen a területen, ami az egészséges táplákozást illetei még van mit fejlődni! Nagyon hasznos tanács volt, amit ezzel kapcsolatban a Daniel Plan-ban találtunk! 

4, A nap 3 legfontosabb célkitűzése

Általában betervezem a teendőimet és csinálok egy to-do list-et. Sokszor mégis úgy érzem nem hatékony, hogy csak feladatot oldok meg. Igyekszem meghatározni a nap 3 legfontosabb feladatát és a többit ehhez igazítani. 

5, Naptárhasználat

A technika fejlődésével lehetővé vált, hogy a programjainkat ne csak mi rögzítsük, hanem megosszuk másokkal is. Mi feleségemmel együtt és munkatársaimmal is megosztjuk a naptárunkat. Jó ha látják, mikor miben vagyunk benne. Az utóbbi időben igyekszem a nagyobb célokat, kissebb lépésekre lebontva a naptárban rögzíteni. ez sokat segít! Több alkalmazást kipróbáltunk és végül is a google calendar maradt! 

6, Ebéd utáni gyors feltöltődés

Törekszem arra, hogy ebéd után 15 percet fordjtsak arra, hogy kicsit kilépek a teendők, feladatok,megbeszélések és egyéb feladatok soárból és végiggondolom újra a napom. Be kell vallani, nem mindig sikerül, de nagyon szeretem, amikor ezt sikerül megtenni, mert valóban feltölt! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása