Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

Te hol parkolsz?

2015. április 20. 09:00 - Kereso75

pasztor_parkolo.jpg

A napokban jött szembe a fenti kép a facebookon. Biztosan viccesnek szánták a készítői, hiszen mégis csak emberségesebb és szebb így közölni: ez itt bizony az a parkoló, amit a lelkésznek tartunk fent. Hiszen mégiscsak ő a főnök, nem? Vajon jó ez így? Eszembe jutott kedvenc professzorom a TCMI teológiáról, akinél pár éve személyesen is járhattunk. Sok mindent leírtam akkor az élményeinkből, de egy momentum erről a képről jutott most eszembe.

Akkor kb 4000 látogatója volt a vasárnapi istentiszteleteknek, ennek megfelelő nagy parkoló terült el a gyülekezeti ház mellett. Mégis akárhányszor mentünk vele együtt a házhoz, mindig máshol parkoltunk. Nem volt fenntartott parkolója. Mint ahogy egyetlen más munkatársnak sem. Azonban mégis csak voltak fenntartott parkolók. Ugyanis azt kérték mindenkitől - a gyülekezeti tagoktól is -, az istentiszteletek előtt parkoljanak minél messzebb, és az épülethez legközelebb álló helyeket tartsák fent a vendégek számára.

Csak annyi a kérdésem, melyik áll közelebb ahhoz, amiről Jézus Krisztus beszélt: "Aki első akar lenni közületek, legyen mindenki szolgája?" Te hogy szolgálsz? Te hol parkolsz? 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása