Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

A vezetés ára

2015. január 08. 04:00 - BenBacso

Napjainkban a vezetésről kényelmes iroda, márkás öltöny és különféle státuszszimbólumok jutnak eszünkbe. Még a gyülekezetekben is felmerül a vezetés kapcsán ez a téves kép. A napokban olvastam Oswald Sanders gondolatait arról, hogy milyen árat kell megfizetni.boss-vs-leader-800x800.png

1, Önfeláldozás

A gyülekezet vezetőire jellemző kell legyen, hogy készek lemondani saját elképzeléseikről, saját vágyaikról, amelyek akár jogosak is lehetnek. Mindezt azért, hogy azokat szolgálja akiket vezet. Ezt az árat napi szinten meg kell fizetni. Készen vagy erre?

2, Magány

Oswald Sanders beszél arról, hogy a vezető sokszor átéli azt, hogy nem értik meg és egyedül marad. Nem szükségszerű ezt átélni, de vannak helyzetek, amikor kikerülhetetlen. Vannak olyan harcok, amelyeket egyedül kell megvívni! Kész vagy erre?

3, Bírálat

"A vezetőknek egyetlen napja sem múlik el bírálat nélkül, és az alázatnak nincs nagyobb próbája a kritikánál."- mondja Sanders. Vezetőként naponta kihívás elé vagyunk állítva ezen a területen is. Hogyan reagálunk, amikor bírálnak...kritizálnak?  

4, Nyomás

Ugye tudod mit jelent? Amikor éjszaka álmatlanul forgolódsz, amikor egész nap feszült vagy, mert érzed a felelősségét annak, hogy többen számítanak rád. Egy vezetőnek erre is fel kell készülnie! Lesz olyan amikor tanácstalan leszel és lesz olyan amikor elutasítanak. Kész vagy erre?

5, Mások által megfizetett ár

A vezető közvetlen közelében élő embereknek is meg kell fizetni az árat. Sokszor ez fájdalmat, feszültséget generál. Van, hogy a környezetben élő emberek nagyobb árat fizetnek. Kész vagy erre?

Öt dolog amelyet nem kérünk, hanem kapunk, amikor vezetők leszünk. Kész vagy ennek az árát megfizetni?

Oswald Sanders Lelki vezetés című könyve magyar nyelven is elérhető.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása