Gyülekezetvezetés

Ha azt gondolod vezető vagy, és magad mögé nézve nem látsz senkit, csak sétára indultál.

4 ötlet a személyes megújulásra

2013. november 14. 16:31 - BenBacso

Ősszel nem szokás a megújulásról beszélni, mégis az év végi hajtás előtt néhány gondolat, ötlet, amely hasznos lehet akár most, akár a következő évi tervezésnél. Nekünk is aktuális lehet, hogy "változzatok meg értelmetek megújulásával" (Rm 12,2). Hadd ültessek el, néhány gondolati magot, amely a következő évben szárba szökkenhet!
rejuvenation.jpg

1. Ismeretek bővítése

Azok az ismeretek, amelyeket megszerzünk hatással vannak, a gondolkodásunkra, szemléletünkre, viselkedésünkre. Ezt a folyamatot nevezik tanulásnak. Nekünk pedig szükségünk van erre. El kell fogadnunk, amit Rick Warren mondott, hogy "addig vagyunk vezetők, amíg tanulunk". Ma már számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre honlapok, konferenciák és egyéb képzések. Érdemes jól megfontolni, mit választunk!

2. Betekintés mások szolgálatába

Friss lendületet adhat a munkának, ha egy "sikeres" szolgálatot jobban megismerhetünk. Amikor valaki őszintén megosztja velem a tapasztalatát, akkor nem csak a sikerekről akarok hallani, hanem arról is, hogy miben hibázott, hogyan dolgozta fel. Ebből lehet erőt meríteni, bátorítást kapni.

3. Egyedül töltött idő

Aki emberekkel foglalkozik tudja, hogy néha kifejezetten jó egyedül lenni. Ilyenkor tud feltöltődni az ember és figyelmes hallgatóvá válni újra. Kell, hogy legyen ilyen idő, amikor átgondoljuk az időbeosztásunk, a múltat, a jelent és a jövőt. Értékelünk, tervezünk, gondolkodunk.

4. "Szakértők" segítsége

Az üzleti életben bevett dolog, hogy ha valaki elakadt egy kérdéssel segítséget hív. Keresztyén vezetőként is be kell látnunk, nem értünk mindenhez, vannak területek, ahol érdemes specialistákhoz fordulni. 

Hasznos lehet, ha a következő éven gondolkodva eltökéljük magunkat egy mélyről jövő megújulás mellett.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása